Mys med flikkor

Igår var Linda , Sofia , Sara och Mickiis här . Vi åt lite god mat , som bestod av bakpotatis om hemmagjord skagenröra men sallad bredvid.
Tog även ngra glas vin och ngn öl till detta . Mums.   Spelade även lite galenpanna , så sjukt roligt.

Verkligen en jättetrevlig kväll med djupa samtal och många skratt. Precis som det ska vara. :)





Bad update

...men vilka underbara dagar jag haft ..   det har helt klart varit värt det.

En helhärlig julafton med fina presenter och trevligt sällskap från familj och släkt.

Åkte pulka på Juldagen med Antonia , varm choklad och massa prat. Sedan väg in till stan , först till älsklingen, sedan till Mickiis för att göra mig iordning och sedan iväg in till Evelina på Dalvik förfest:) Drog in till tsaden vid halvnio tiden och till Centan. Inte så mycket folk till en början men det fyllde på, kan man lugnt säga. Framåt tolv var det så mycket folk att man varken kunde dansa eller gå , då gick jag ovh Mickis hem till henne och mös istället, åt massa gott och kollade på roliga klipp. Somnade sedan gott vid tretiden.
Dagen efter blev jag hämtad av Erik och vi tog oss upp mot egnahem för lite julmys med några i hans släkt. Alltid lika trevligt !

Åkte hem till Älsklingen  efter några timmar, sjöng lite ABBA singstar med hans lillasyster Linnea,  Vi spelade sedan Alphapet tillsammans med hans båda systrar.

Erik och jag fick sedan lust att gå ut när klockan var ungefär sju. Linnea följde med och detta resulterade i att vi började bygga en Igloo. Vi tog en vedtunna (en jättestor hink) som vi packade snö i. Dessa pressade vi ihop genom att studsa på dem, tömmde dem och fick då perfekta byggblock. Staplade dessa på varandra lager efter lager, lagren lutade vi hela tiden inåt så att Igloon blev kupad. Det blev till sist tre lager med cirka 40 byggklossar.
Taket var oxå kupat och innehöll staplade grenar täckta med snö.

Satt sedan inne i igloon med tända ljus och mös när allt var klart ..

Nu sitter jag och Erik hemma hos mig och imorgon bkir det tjejmyskväll hemma hos mig , det ser vi fram emot. 


Tills vi hörs imorgon , ha d bäst .

PUSS


 

-


Pulka

Kvällen igår avslutades med solning i stan med Mickis och hennes syster :)

Idag har jag och Mickis åkt pulka på öxnehaga vid öxnegården. Hade med oss lite Varmt kaffe och lite sittunderlag , 2 pulkor och en Snowracer. En helt underbar men livsfarlig backe , och många galna skratt.
Under tiden vi tog en kopp kaffe kom det fram en man med hund som frågade var  vi hade barnen , vi, svarade glatt att det inte fanns några. Man ska väl vara barn så länge man lever, eller hur ?

När tårna började frysa lite för mycket gick vi in till ett mysigt litet fik där de hade tänt en vedbrasa, jättemysigt. Mysiigt värre.


Fikade sedan med Linis på vasas, och blåste henne ganska rejält , men vad det handlade o behöver bara vi själva veta. Sjukt roligt var det iallafall och Lina gav oss berömm för bra planering och ett bra Pokerfejs !


Imorgon blir det jobb 7:30 - 16:30

Chiiao !


Måndag

Idag blir det julshopping på stan med Sötis Malin .
Senare framåt eftermiddagen blir det Julmy ehmma hos Fia tillsammans med Mickan och Malin. Ooh vad jag har saknat er.





Nu taggar vi juldagen!




Puss

Mingel

http://www.centrumbar.se/Centrum/Vimmel/Sidor/Fredag_11_dec.html#21


Lite goa Mingelbilder :) Antonia och jag är med på ett antal ;) haha


Jul .. Jul

Idag har vi nått julmyset till max. Bakat ostkaka och kokat knäck, julmysik , glögg och eldning i kaminen..

Jag och Erik var även nere i jularpabackan och åkte Lite pulka . Detta är en gammal slalombacke så det går som tusan. Dock var det lite för kalal fartvindar och för brant uppförsbacke så jag gav ganska snart upp hoppet. Men kul var det så länge det varade .

Ikväll beger jag mig till lekeryd och imorgon blir det kvällsmys hos Fia .

Oooh vad jag saknat dig !














Jag trodde ni skulle finnas kvar , men helt plötsligt känner jag mig som luft . .


Freedag

Jobbat idag 7:30 till 16:00 , skönt att komma in i vardagslivet lite igen . Men himlar vad jobbigt de är när det är såhär kallt på jobbet, bilen hinner lagom frysa igen mellan varje vårdtagare, skrapat rutor säkert fem ggr idag och varje gång blir händerna lika iskalla oavsett om man har vantar eller inte.

Fick dock en glad överraskning när jag kom hem, pappa hade varit inne och köpt thaimat i nässjö. Han hade dukat jättefint åt honom mamma och mig. Mums och mys.

Nu bär det snart av in till staden Jkpg för att träffa Sannis och ngra andra gamla classmates, vilka som dyker upp är allt lite spännande.
'
Efter detta blir det mys med min älskade framför ngn bra film kanske. Och imorgon .. vem vet .. Kanske lite pulka.


Snart kommer Mickis hem , Ohhh vad jag längtar !

PUSS


Kurslitteratur

Letar efter billig kurslitteratur till den första kursen jag kommer läsa på sjuksköterskeprogrammet. 
Är det någon där ute som säljer dessa billigt eller skulle kunna låna ut dem till mig så vore jag tacksam . !
Böckerna jag söker är :
Grundläggande Omvårdnad 3 & 4 (röda och vita ) 
Beginning reflective practice.

  


Brr ..

Massa Kallt ute , då eldar jag i Kaminen och myser med Sessan .
Ikväll ska jag återgå till vardagen och jobbet , ska vidga mina vyer i hemsjukvården och gå bredvid på Söder (har bara varit på centrum tidigare) , ska även förnya min delegering osv.


Nys och Mys

Idag har varit ett riktig segardag , men det tycker jag är tillåtet att ha när man är sjuk, speciellt när det är sånt mysväder. :) Snö Snö Snö , oohh så härligt . Och speciellt när man inte sovit så bra på grund av både och det andra ;)  Började dagen med en mumsig frukost  och en bra film . Benjamin Buttons  blev det.  Den var lång men det tyckte jag inte gjorde så mycket då den var riktigt bra.

Städade lite och gjorde ngra klassiska Julapelsiner.
- Ta en helt vamlig apelsin
- Fyll skalet med massvis av nejlikor
- Knyt ett Julsött rött band ngra varv runt.
- Häng upp den i fönsret eller var det behagar
Säkert inget nytt för er men det är mitt bästa julmysknep, det doftar så underbart !



Imorgon ska jag baka tänkte jag:

Saffransbullar med vit choklad

Saffransdeg:

50 g 1 pkt jäst för söta degar

150 g smör el. marg.

5 dl mjölk

1 burk à 250 g kesella(valfri fetthalt)  Att baka med kesella gör bullarna otroligt saftiga och goda

2 frp à 0,5 g saffran

1,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

ca 17 dl vetemjöl





Nu gör du såhär:

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält fettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).

Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.

Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran(jag själv brukar lösa upp saffranet i lite vatten), socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.

Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Nu är tanken inte att ni ska göra lussekatter utan vanliga bullar Kavla ut degen , kanske en tredjedel åt gången. Den ska vara ca 1cm tjock.Pensla degen först med smör, hacka den vita chokladen och strö den över degen.  Vik sedan degen dubbel och skär strimlor som du sedan snurrar och rullar ihop till bullar. Det går även att göra som en sockerkaka, då du rullar ihop degen, skär tunna skivor och lägger i bakplåtspapper. Efter jäsningen : Pensla bullarna med ägg och dekorera  antingen med strösocker eller russin, detta efter smaksak.



Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter.

Grädda  mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.) 
Låt svalna under bakduk.


Enjoy !

Nu blir det förhoppningsvis en god natts sömn för både er och mig.
Imorogn kanske jag bjuder på något ytterligare jultips !

Puss och kram



Snö

Vilket härligt väder ..
Massvis med snö , kan det bli bättre!

Vaknade upp tillsammans med älsklingen , men oxå superdunderförkyld. Värk i hela kroppen, feber och jätteont i halsen. Fy bubblan. Men som jag sa till mamma så är det nog värt det :P
Hur som helst så var jag tvungen att ställa upp på älsklingen och köra hem honom då de ringde ifrån hans jobb och han inte hade ngn bil med sig hit.
När jag kom hem ringde jag jobbet som mer än gärna återanställde mig på ett timvik, de behövde tydligen folk ganska omgående . Förgoppningsvis så får jag börja jobba snart .

Har iallafall sedan dess hållt mig inne då febern blivit mer tilltagande under dagen och förkylningen med dessutom . Underhöll mig själv med att göra bloggen lite julfin , inte riktigt klart än men hoppas ni gillar det hittills. Imorgon blir det lite julklapp/julmat/julmystips ifrån mig :)

Puss


Utgång

Otroligt lyckad kväll/utgång igår , vi hade verkligen hur kul som helst. Jag har saknat dig Antonia !

Ikväll blir det ytterligare en utgång , förfesten äger rum på kålgården och sedan får vi se vad som händer . :)  Nu taggar vi iallafall !

Tänker ha på mig en klänning , som ser ut som en kjol och en klänning som är ihopsatta. Överdelen är ett linne som är uringat både i rygg och byst , och är svart/vit randigt.  Ett tjockt vitt resårband skiljer denna del ifrån kjoldelen som är vit av lite glansigt tyg , den är en lager på lager kjol . Bilder kommer men ni får nöja er med beskrivningen så lange.

Nu är det bara 8 dagar kvar till min älsklin Mikaeela kommer hem ifrån Stockholm , vi ska ta igen vår tid till fullo! Jag saknard dig något otroligt , man inser verkligen hur mycket vännerna betyder när de inte alltid finns precis runt hörnet.

Soo Long !


Morsning

Efter en riktigt skön nattssömn är jag nu riktigt utvilad. Legat och dragit mig i tv soffan med en utav alla filmer vi köpt. Shark Tale blev det idag.

Ska äta lite och sedan åka ner till byn för att sedan köpa mig min Acer. Har även lagt ett bud på tradera på en Router , så får se hur det går.

Hur ser Helgen ut? Själv blir det en helg att ägna åt sina vänner eftersom det var ett tag sedan nu. Ikväll blir det filmmys med Antonia och imorgon blir det julklappshandel och utgång senare på kvällen. Riktigt Nice ! 


Hörs senare
Puss


Hemma

Igår kom vi hem igen efter 15 timmars flygning. Hemma möttes vi av glada familjemedlemmar och underbar tacos.

Jag åkte sedan hem till mitt och Erik stannade kvar hos sig, ensamma för första gången på 2 månader. Kunde inte bärga mig med att slita upp alla väskor och kolla igenom allt nytt och fräscht. Bilder kommer !
Försökte  hålla mig vaken länge för att förhoppningsvis få lite nattsömn. (jetlag)

Dagen idag började klockan halv sex , pigg som en lärka.  Tillbringade morgonen i tv soffan med massa ljus och en bra film.       Mamma hade tagit ledigt idag och vid elva ringde min gudmor och bjöd hem oss på 11 kaffe. Jättemysigt! Hon har köpt 2 nya kattungar, två röd / vita honor, skogskatter (långhariga). Hur söta som helst .



Jag ber så hemskt mycket om ursäkt då jag säkert kommer vara lite tråkig ett par dagar , känner sig verkligen som en Zombie efter tidsomställningen och fryser gör man dessutom något fruktansvärt.


Tänkte iallafall dela med mig av en Väldigt god nyhet, fick intagningsbeskedet ifrån högskolan idag.
2010 börjar jag på Sjuksköterskeprogrammet i Jönköping!  dvs. ANTAGEN !










PUSS




Home Sweet Home

Imorgon ar det dags , da aker vi hem till Sverige igen .  Tar bussen ifran Times Square klockan 9:30 mot Singapore. Resan kommer att ta cirka 5-6 timmar och vi beraknar att vara framm i Singapore  ca 16:00. Harifran kommer vi formodligen ta taxin direkt till flygplatsen da vi inte orka ga och dra vara  (nu tunga) vaskor , har ater vi val en bit mat och tar sedan en svang i tax-free butikerna. Planet gar 23:35 (singapore tid) och vi ar hemma igen pa tisdag kl 11:30 svensk tid. Det kommer att ta 12 timmar mellan singapore och Istanbul dar vi mellanlandar, harifran tar det sedan 3 timmar hem till Sverige (Arlanda)

Idag har vi tagit en sista shoppingsvang, kopt lite pa familjernas bestallningslistor :) Nu ska vi packa fardigt och kanske ta en liten runda till senare.


Puss pa er alla.


KL

En slappardag . Som ar ganska behovligt i storstader ibland. Vadret var samre idag och vLamnat in lite tvatt, for att ha endel nagorlunda frasht innan hemkomsten, kommer ju fa tvatta allt annu en gang nar man kommer hem men anda.

Tog mod till oss och forsokte prova lite inhemsk mat , men nej aterigen en nit. Vi har forsokt tycka om det men jamfort med thai mat ar val detta som kattmat, lite ihopslangda rester. Nej skamtosido , vi har val bara hamnat pa fel stallen , dar ravarorna inte ar sa farska vill saga. Det finns sakert godbitar har ocksa men svart att leta i en storstad.

Gick tillslut tillbaka till vart alskade Times square dar vi aven idag gick pa bio . Idag blev det Love Happens  , en otroligt kanslosam film som inte tillat oss att halla tararna inne , inte mig iallafall.  Otroligt sevard , en av de basta romatiska draman jag nagonsin sett !
Nu ska vi ata lite snart igen och s

Hemma om 4 dagar igen . !

Puss sa lange


KL Poolstek och Twilight

Vilken harlig dag tjalalala tjalalala tjala lalala...

Tog ett avbrott ifran shoppingen idag , da vadret var toppen for stek och bad. Men ... problemet var ju bara att vi inte hade nagonstans att bada, och steka kan vi bara gora pa ett betongtak pa hotellet vi bor nu ( endast 2 stjarnor ).  Hindrade detta oss? , icke sa Nicke. Vi packade minsann badkladerna och gav oss ut pa pooljakt. Vi borjade pa Radius International ( dar Eriks syster bott for 1 ar sedan) Svenska som vi ar kunde vi inte bara ta hissen till poolen utan att fraga forst. Forst fick vi ett nej men hon angrade sig snart efter att jag fragat om hon visste nagot annat hotekk med pool pa . ( vi har lart oss att hantera situationer som denna ) Hon skruvade lite pa sig ...  JACKPOTT ! Vi blev hanvisade till 5:e vaningen (GRATIS) dar vi i stort sett var ensamma, var va allt folk ? Efter en att vi legat en stund kommer den kille som formodligen var poolvakten fram till oss, Hi Guys , how're you doin? Do you want towels? Jo vi blev allt lite nervosa att vi skulle bli utslangda, men vi hade ju trots allt bett om lov . Hur som helst foljde Erik med killen upp till Pool terassen dar handdukarna fanns. Han fragade da hellugnt om vi bodde dar, erik ville inte ljuga utan sa som det var , att vi inte bodde dar men hade bett om lov. Poolvakten skrattade lite och sa att det ar ingen som lar marka det, ville dui ha en handduk eller? Han skrev upp ett falskt rumsnummer och sa var det inget mer med det.  ( man behovde ange ett rumsnummer for att fa lana eb handduk) Poolvakten som ar den som ska halla objudna gaster borta var den som bjod in oss mest , ironiskt men sant.   Lag har i naggra timmar och lanade sedan aven duschen som var utrustad med bade schampo och tval.
 
Klockan var nu eftermiddag och eftersom vi kopt biobiljetter till Twilight, new moon klockan 18:00, begav vi oss tillbaka till vart hotell for ett snabbt ombyte. Tog en Kaffe pa Starbucks, kopte sedan lite Caramelpopcorn och gick till inslappet for de olika salongerna. Vi hade dagen till ara bokat biljetter i Premier Class. Vad detta innebar visste vi egentligen inte mer om an att det var farre platser i salongen.
Vi lamnade fram vara biljetter och blev hanvisade in till premier class Lounge. Det var en slags ''mingellokal'' for de som bokat dessa biljetter. (vilket visade sig vara valdigt fa ) har fanns aven egen toalett och bekvama fottoljer att vanta i. Valdigt lyxigt! Biosalongen var utrustad med endast ca 20 platser , man satt tva och tva i de skonaste biostolar man kan tanka sig. Var och en hade ett litet bord brevid sig , som loste det vanliga problemet som man annars har pa bio , var ska jag stalla snackset.Man hade aven valdigt gott om benutrymme och kunde breda ut sig, handvaskan fick utan problem plats pa golvet. For 2 timmar kande vi oss som kandisar.
Tanker inte avsloja filmen , men det basta jag sett pa lange , vantar redan pa nasta film .  Riktigt Riktigt bra!

Tog varsin pizza pa Vivo och nu sitter vi har vid hotellets dator, Imorgon blir det en promenad i stadens park om vadret tillater.

Inte langt kvar til vi ar hemma nu , bara 4 dagar . :)


NattiNatti ( klockan ar nu 22:00 har och 15:00 hemma)


Puss


RSS 2.0